Republika Srpska

Милићи: Мљекари договорили исплату заосталих премија

МИЛИЋИ - Представници педесетак произвођача млијека са подручја општине Милићи и општинских власти постигли су данас договор о начину исплате заосталих премија из прошле и првог полугодишта ове године, у укупном износу од око 20.000 КМ.


Произвођач млијека Томислав Цветковић изјавио је да су општинске власти "понудиле коректан договор, који би требало да буде испоштован".

Начелник општинског Одјељења за привреду Љиљана Лаловић објаснила је да би према постигнутом довору, заостале прошлогодишње премије произвођачима млијека требало да буду исплаћене до 23. октобра.

Према њеним ријечима, премије за први квартал ове године требало би да буду исплаћене до 31. октобра а за дуги квартал до 15. новембра.

"Планирамо да премије за трећи квартал исплатимо до 1. децембра. Тиме ћемо ријешити горући проблем и за мљекаре, који су због кашњења премија морали да прилагођавају производне планове, и за општинске власти које имају обавезу да подстичу развој пољопривреде на овакав начин", рекла је Лаловићева.

Општинске власти у Милићима намјеравају да ојачају производњу млијека на овом подручју, отварањем, осим постојећих четири, још неколико откупних станица.

"Имамо најаву донације једног лактофриза капацитета 500 литара, који ће бити инсталиран у Мјесној заједници Подгора. Тиме ћемо обухватити и ово подручје општине Милићи и омогућити произвођачима у Подгори лакши пласман млијека", објаснила је Лаловићева.

У општини Милићи кашњење у исплатама пољопривредних подстицаја правдају скромним буџетским приходима у првом полугодишту ове године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog