Republika Srpska

Банка Америке књижи нето губитак од милијарду долара

ВАШИНГТОН - Банка Америке забиљежила је нето губитак од милијарду долара у периоду од јула до септембра, што је гори резултат од очекиваног.


У претходном кварталу, ова банка остварила је нето профит од 3,2 милијарди долара, а у истом периоду прошле године профит од 1,2 милијарди долара.

Директор банке Кенет Луис изјавио је да је задовољан "почетним позитивним резултатима" у вези са поравњањем кредитних дугова.

Банка Америке је четврта велика америчка банка која је забиљежила губитак у трећем кварталу. Вијест о њеном пословању изазвала је пад акција на европским берзама, а сличан тренд очекује се и након отварања трговине на Вол стриту.

Јуче је банка Голдман Сакс објавила да је у трећем кварталу забиљежила значајан раст профита, до нивоа од 3,19 милијарди долара, док је Ситигруп извијестио о профиту од 101 милиона долара.

Прије два дана објављено је да Луис, који се крајем године повлачи са положаја директора Банке Америке и одлази у пензију, неће добити никакву новчану надокнаду, нити бонус за рад у 2009. години.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog