Politika

Човић се усаглашава за Бутмир

МОСТАР - Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић изјавио је да ће ХДЗ БиХ наредних дана усагласити ставове о уставним промјенама, који ће бити представљени на наредном састанку политичких лидера из БиХ са представницима ЕУ и САД 20. октобра у Бутмиру.


Он је рекао да је став ХДЗ БиХ пред бутмирски састанак остао исти, а то је да услов за промјену Устава БиХ да три народа морају бити уставно једнакоправна и да је Хрватима двоентитетска БиХ апсолутно неприхватљива.

Човић је након сједнице Националног вијећа ХДЗ БиХ рекао да је ХДЗ БиХ што прије жели видјети БиХ у НАТО и ЕУ, али да се ово не може учинити са садашњим Уставом који је, како је рекао, неодржив.

Он је навео да је потребно јасно дефинисати принципе и начела на који начин је потребно мијењати Устав БиХ и у којим временским оквирима.

Човић је рекао да ХДЗ БиХ већ двије године у ладица има спреман нови Устав БиХ који ће, како је навео, понудити на разматрање странкама у БиХ и међународној заједници.

Лидер ХДЗ БиХ раније данас на састанку са делегацијом СДА у Мостару нагласио да ће током викенда бити дефинисани коначни ставови о приједлозима међународне заједнице.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog