Društvo

Србац: 60 пројеката у првој петољетки

СРБАЦ - Координациони тим за израду Програма капиталних инвестиција у општини Србац за период 2010. до 2014. године утврдио је коначну ранг листу од 60 пројеката, који ће ући у петогодишњи план инфраструктурног развоја општине, а чија је укупна вриједност процијењена на 18.528.000 КМ.


"Пред Координационим тимом нашло се 365 пројеката из седам различитих области. Према раније утврђеним критеријумима, одабрали смо 60 пројеката или 16 одсто који ће ући у петогодишњи план инфраструктурног развоја општине", рекао је Срни члан Координационог тима и замјеник начелника општине Србац Драган Товиловић.

Он је навео да су из области саобраћајне инфраструктуре одабрана 22 пројекта, из области уличне расвјете 10, из области водоводне инфраструктуре четири, из област екологије и изградње и реконструкције објеката по шест, из области спорта и омладине пет, док је за набавку опреме и пружање услуга прошло седам пројеката.

"Укупна вриједност свих 60 пројеката процјењена је на 18.528.000 КМ, од чега су донације владиног и других сектора планиране у износу од 12 милиона или 65 одсто", рекао је Товиловић.

Он је додао да су остали извори финансирања општинска буџетска средства - у износу од 4,7 милиона КМ, кредитна средства милион КМ и властито учешће грађана 615.000 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog