Politika

СНП жели шефа црногорске полиције у парламенту пропитати о криминалу

ПОДГОРИЦА - Предсједник Социјалистичке народне партије, Срђан Милић, најавио је да ће, у договору са осталим опозиционим лидерима, предложити да се на затворену сједницу парламента позове директор Управе полиције Веселин Вељовић, који би говорио о криминалу у Црној Гори.


Милић је рекао да је од црногорског предсједника Филипа Вујановића добио информацију да, послије састанка са опозиционим лидерима, више не постоји проблем да посланици буду упознати о садржају Бијеле књиге криминала.

Он је навео да је нелогично да су о садржају Бијеле књиге "упознати људи који више нису посланици, а не могу да буду упознати они који су данас посланици".

"Мој приједлог је да се заврши оно што смо тражили прошле године, а то је да се направи једна затворена сједница парламента, ако сматрају да за то има потребе господа из Управе полиције и Агенције за националну безбједност /АНБ/, гдје би нас упознали са свим детаљима везаним за Бијелу књигу", рекао је Милић.

Он је подсјетио да су Бијелу књигу криминала презентовали Управа полиције и АНБ за вријеме владе Жељка Штурановића у мају 2007. године.

"Након тога, немамо ни једну активност коју можемо довести у везу са подацима из Бијеле књиге", рекао је Милић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog