Politika

Дом народа ПС БиХ сутра о примјени Римског статута

САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ сутра ће у Сарајеву разматрати Приједлог закона о примјени Римског статута Међународног кривичног суда и сарадњи са Међународним кривичним судом, којим се регулишту поступци надлежних органа у БиХ у примјени Римског статута те питања сарадње и помоћи Међународном кривичном суду.


На предложеном дневном реду су и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Правобранилаштву БиХ и Приједлог закона о слободним зонама у БиХ.

Предвиђено је да се пред делегатима нађе и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о спорту у БиХ, којим се лицима са инвалидитетом омогућава оснивање клубова и удруживање у спортске савезе и друштва.

У првом читању Дом народа требало би да разматра приједлоге закона о измјенама и допунама Закона о управи и Закона о кривичном поступку БиХ, као и Приједлог закона о Агенцији за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, који је на листи закона које БиХ треба да донесе како би њеним грађанима биле укинуте визе за путовање у земље ЕУ.

Делегати ће се изјаснити и о захтјевима Представничког дома за разматрање по скраћеном поступку Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о слободи приступа информацијама у БиХ и Приједлога закона о допуни Закона о службеном гласнику БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog