Politika

Kунић: Бутмирска иницијатива се поклапа са интересима Сарајева

БАЊА ЛУКА - Професор на бањолучком Правном факултету Петар Кунић рекао је да бутмирска иницијатива даје наговјештај уставним промјенама које се углавном поклапају са интересима муслиманских политичара што, како је навео, ствара сумњу и неповјерење у Републици Српској.


Кунић је додао да још нису "откривене све карте", али да је наговјештај који је дат у разговорима доста проблематичан и углавном неприхватљив за РС, јер се захтијева компромис према постављеним захтјевима и то углавном на штету Српске.

"Наравно да уставне промјене морају бити израз воље народа, у противном оне дјелују деструктивно и уназађују друштвену заједницу. Стога, било какво наметања рјешења која су неприхватљива за РС захтијева да се пропита пулс грађана", рекао је Кунић.

Он сматра да би за сада свако прихватање захтјева било аутодеструкција или самоукидање ингеренција која су Уставом загарантована Српској.

"Држава као институција или политичка организација не може постати полигон нереалних амбиција и ирационалне жеље управљања другима, не може бити 'увозни артикл' и резултат промишљања високоумних и арогантних странаца, који су упорни у доказивању својих недослиједности, јер контролисане вриједности више нису могуће у РС", рекао је Кунић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog