Republika Srpska

Влада ЦГ анализирала рад на Упитнику Европске комисије

ПОДГОРИЦА - Влада Црне Горе анализирала је Извјештај о реализованим активностима на припреми одговора на Упитник Европске комисије.


Констатујући да је максималним ангажовањем свих надлежних органа и институција веома обиман посао израде нацрта одговора успјешно завршен, Влада је донијела закључке којима се прецизира даљи поступак финализације и превођења одговора.

Ова два процеса одвијаће се паралелно, кроз договорени систем верификације и техничко-терминолошког уобличавања јединственог документа који ће бити достављен Влади на усвајање.

Овом приликом је наглашено да је основни циљ давање квалитетних одговора који ће реално и објективно одражавати друштвено-економску стварност и визију развоја Црне Горе, легитимишући је као озбљног и компетентног партнера Европске комисије у даљем процесу интеграције у ЕУ.

Влада је данас утврдила и Приједлог уговора о поравнању између државе Црне Горе, Фонда за развој, Фонда ПИО и Завода за запошљавање, с једне стране, и Централно-европске алуминијумске компаније (ЦЕАЦ), британске ЕН плус групе, Комбината алумијума Подгорица (КАП) и Рудника боксита Никшић, с друге стране.

Приједлог уговора представља конкретизацију раније склопљеног Меморандума са циљем стварања услова за превазилажење тренутних проблема у пословању КАП и Рудника боксита, као и покретања процеса реструктурисања који треба да обезбиједи дугорочну одрживост производних програма ових компанија.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog