Politika

Михаљица опет тражи посебну сједницу НСРС

БАЊА ЛУКА - Предсједник Српске радикалне странке Републике Српске, Миланко Михаљица, изјавио је да је исход данашњих разговора на Бутмиру био очекиван за ову странку, јер је америчко-европски пакет био неприхватљив за готово све политичке факторе.


Михаљица је рекао да је сигурно да ће овај процес бити настављен, али да представници међународне заједнице морају да схвате да измјене Устава, посебно оне радикалније које доводе у питање механизме за заштиту виталних интереса ентитета и конститутивних народа, не наилазе на подршку.

"С обзиром да сада имамо конкретан документ који грубо задире у садашњи Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум и доводи у питање механизме заштите виталних интереса РС и српског народа неопходно је већ наредне седмице одржати посебну сједницу Народне скупштине РС", изјавио је Михаљица.

Он је додао да СРС РС очекује од предсједника и премијера РС да затраже заказивање посебне сједнице Народне скупштине РС.

Коментаришући оцјене замјеника америчког државног секретара Џејмса Штајнберга и шефа шведске дипломатије Карла Билта да постоји шанса да се постигне напредак до састанка Савјета за провођење мира 18. новембра, Михаљица рекао је да такве оптимистичне оцјене просто звуче невјероватно.

Он је оцијенио да власти БиХ морају пронаћи рјешење када је ријеч о државној војној имовини и испуњавању услова за добијање безвизног режима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog