Politika

Обрад Кесић: Бутмир је ревизија априлског пакета

БАЊА ЛУКА - Политички аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић оцијенио је да је циљ "бутмирског пакета" уставних промјена било стварање централизоване БиХ сакаћењем и на штету ентитета.


"Пакет уставних промјена предложен у Бутмиру је ревизија априлског пакета који су осмислили чланови одређених невладиних организација у СAД на челу са Џимом О'Брајаном, архитектом дејтонског Устава БиХ, који је запослен у фирми Медлин Олбрајт", рекао је Кесић.

Према његовим ријечима, бутмирски процес је вратио наду бошњачким политичарима да ће СAД и ЕУ, по њиховој вољи, наметати промјене Устава.

"Зато муслимански лидери не желе да разговарају са представницима Срба и Хрвата у земљи о важним питањима. Они очекују помоћ са стране", истакао је Кесић.

Он је додао да се иза приједлога закона о убрзању процеса придружења БиХ НАТО сенатора Џона Керија, о коме ће данас расправљати Комисија за инострану политику Сената СAД, крије жеља муслиманских лобиста у Вашингтону да кроз причу о НАТО-у наметну уставне промјене у БиХ ради стварања централизоване БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog