Društvo

Jaгањац: Уништили нас злочинци, а сад ће и криминалци

БАЊА ЛУКА - Предсједник Врховног суда Федерације БиХ Амир Јагањац истакао је да је потребно пронаћи судске ресурсе за борбу против организованог криминала који пријети да уништи структуру друштва, као што су је уништили ратни злочини.


Он истиче да је БиХ мала земља у којој је јако тешко пронаћи квалитетене кадрове који би одговорили на све изазове пред којима се налази правосудни систем БиХ.

Јагањац сматра да се судови не могу у довољној мјери бавити кривичним предметима, јер држава није уређена и стално ствара хиперпродукцију предмета за судове.

Он је рекао да велики проблем представљају ратни злочини, да се изгубило пуно времена, капацитета и новца за осмишљавање стратегије за њихово процесуирање, на дефинисање надлежности Суда БиХ, који има изворну надлежност на тим злочинима и ентитетских судова који имају своје надлежности.

Он је нагласио да се процесуирање ратних злочина мора довести до краја, јер без тога нема помирења.

"Ратни злочини су већ једанпут уништили структуру ове земље. Биолошки су нас уништили, уништили су повјерење међу људима. Сад нам исто пријети да ће се структура друштва уништити разним видовима организованог криминала", навео је Јагањац.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog