Društvo

Бања Лука: Завршена луксузна пасарела на Старчевици

БАЊ АЛУКА - У бањолучком насељу Старчевица предата је на употребу пасарела, која ће омогућити дјеци из Основне школе "Бранко Радичевић" и осталим учесницима у саобраћају да без излагања опасности пређу изнад саобраћајнице.


Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић данас је свечано отворио пасарелу чија градња је коштала 1.748.000 КМ, без спољног уређења аутобуских стајалишта.

Давидовић је новинарима рекао да је одавно постојала потреба за оваквим прелазом преко Булевара Десанке Максимовић и истакао да је град Бања Лука, заједно са Савјетом за безбједност саобраћаја, овај пројекта идентификовао као један од приоритета.

"Према утиску многих, ријеч је о једном од најљепших инфраструктурних објеката у граду", рекао је Давидовидовић.

Први човјек Бање Луке је подсјетио да је изградња пасареле започета у септембру прошле године.

Дужина пасареле је 54 метра, ширина стазе за кретање пјешака три метра, а рађена је од најсавременијих материјала и прилагођена за особе са инвалидитетом.

Пројектант пасареле је "Арс студио" из Бање Луке, извођач радова предузеће "Интеграл инжењеринг", док је надзор вршио Завод за изградњу Бања Лука.

Директор Основне школе "Бранко Радичевић" на Старчевици Јадранка Божић захвалила је Министарству просвјете и културе РС и градоначелнику Давидовићу на бризи за дјецу.

"Ово је значајан дан за 1 300 ученика, као и њихове родитеље и запослене у овој школи. Дуго смо чекали изградњу пасареле која ће омогућити безбједнији пут од куће до школе", рекла је Божићева.

Она је подсјетила на је на овој саобраћајници прије двије године страдала ученица ове школе.

Предсједник Савјета за безбједност саобраћаја Бање Лука Зоран Средић рекао је да је изградњом пасареле безбједност одласка и повратка дјеце до школе дигнута на максимални ниво.

"Уколико ће се понашати у складу са прописима и са могућностима којима су им дате, дјеца ће бити сто одсто сигурна приликом доласка у школу и одласка кући", каже Средић.

Он је рекао да је изградњом пасареле урађен велики корак на побољшању безбједности у области саобраћаја на подручју Бање Луке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog