Politika

Политичка ситуација стабилна, посветити се економији и европским интеграцијама

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске закључила је данас да је политичка ситуација у Српској стабилна и да у наредом периоду већу пажњу треба посветити економским и питањима европских интеграција.


Шеф Бироа Владе за односе са јавношћу Вера Сајић рекла је новинарима да је премијер Милорад Додик информисао Владу о бутмирским преговорима и да је Влада прихватила ову информацију.

Влада РС је на данашњој сједници усвојила и Информацију о проведеном конкурсу за избор идејно-урбанистичког рјешења за Спомен-подучје Доња Градина, а као побједничко рјешење изабран је рад више аутора из бањалучког предузећа "Пројект" АД.

Сајићева је навела да да је Влада задужила Министарство просвјете и културе да са ауторима рјешења потпише потребне уговоре да би се већ наредне године у Спомен-подручју Доња Градина поставио камен темељац за почетак предвиђених урбанистичких радова.

Јелена Савић из Конкурсне комисије рекла је да, према идејном рјешењу, пројекат предвиђа дисперзивну поставку на цијелом Спомен-подручју Доња Градина, састављену из девет цјелина.

Савићева је навела да тај пројекат предвиђа нове музејске поставке, пратеће програме и инфраструктурне елементе.

Према њеним ријечима, на конкурс за идејно урбанистичко рјешење Спомен-подручја Доња Градина пристигла су четири рада под шифрама.

Савићева је додала да су, уз овај побједнички рад који је и откупљен, и за остале радове додијељене награде јер имају елемената за израду рјешења и регулационог плана овог спомен-подручја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog