Politika

ХДЗ 1990 за наставак бутмирског процеса

МОСТАР - ХДЗ 1990 сматра да састанак страначких лидера у Бањој Луци не може донијети позитиван резултат, већ да треба наставити бутмирски процес и искористити спремност САД и ЕУ да помогну да домаћи политичари постигну договор о уставним реформама.


Ова странка сматра да би домаћи политичари, да је било могуће, постигли договор у посљедњих четрнаест година, с обзиром да је од "самог почетка свима било јасно да је постојећи Устав нефункционалан и неправедан".

"Сматрамо да никакви састанци домаћих лидера у овом тренутку усмјерени на промјену Устава без помоћи страних представника, као што је позив Милорада Додика за састанак страначких челника у Бањој Луци, не могу донијети позитиван резултат", саопштено је из Канцеларије за односе с јавношћу ХДЗ-а 1990.

Из ХДЗ-а 1990 наводе да нису потребни никакви састанци, ако је циљ састанка договор о испуњавању услова за безвизни режим за грађане БиХ, већ треба да сви подрже припремљене законе да би били испуњени потребне услови.

"Зато позивамо све политичке странке да томе дају свој допринос", додаје се у саопштењу.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик упутио је позив странкама заступљеним у парламенту БиХ за састанак идуће недјеље у Бањој Луци.

Додик је јуче послије сусрета са руским амбасадором у БиХ Александром Боцан-Харченком најавио да ће заказати састанак страначких лидера за десетак дана. Он је навео да на том састанку треба разговорати о томе како може доћи до евентуалног усаглашавања у вези са Уставом и другим питањима, попут броја посланика у Парламентарној скупштини БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog