Politika

Хилари Клинтон честитала Алкалају

САРАЈЕВО - Државни секретар САД Хилари Клинтон честитала је министру иностраних послова БиХ Свену Алкалају избор БиХ за несталног члана Савјета безбједности УН.


Клинтонова је у писму упућеном Алкалају, између осталог, поручила да САД радује што ће имати прилику за детаљне билатералне разговоре са БиХ о питањима Савјета безбједности УН прије чланства у Савјет безбједности, саопштено је данас из Министарства иностраних послова БиХ.

Алкалај је јуче примио писмо Клинтонове поводом избора БиХ за несталног члана Савјета безбједности УН за период 2010-2011. године.

Министар Алкалај је примио честитке и од министра иностраних послова Египта Ахмеда Али Абоул Геита, министра иностраних послова Словеније Самуела Жбогара, те министра иностраних послова Мароко Таиба Фаси Фихрија.

Четитике су послали и генерални секретар Организације исламске конференције Екмеледин Исаноглу, те амбасадори акредитовани у БиХ.

Генерална скупштина УН изабрала је прошле седмице БиХ, Бразил, Нигерије, Габон и Либан за нове несталне чланице Савјета безбједности УН, које ће 1. јануара наредне године замијенити Хрватску, Костарику,

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog