Društvo

Обновљен Авалски торањ

БЕОГРАД - Колегијум Радио- телевизји Србије саопштио је вечерас да је Авалски торањ, вишедеценијски симбол Београда, који је срушен у нападу НАТО авијације 1999, у потпуности обновљен.


„Осветљен од темеља до врха, посетиоцима и грађанима Београда и дању и ноћу поносно служи као светионик и оријентир изнад Шумадије", наводи се у саопштењу.

Захваљујемо грађанима, донаторима, домаћим и страним компанијама, умјетницима, премијерима и министрима српских влада, градским скупштинама Београда, ЦИП-у и грађевинском предузећу „Ратко Митровић" који су помогли у обнављања Авалског торња за непуне три године, истакнуто је у саопстењу.

РТС наводи и да је предала Авалски торањ на управљање Влади Србије и да „држава Србија треба да обезбеди његово функционисање, како би ово место окупљало грађане, школске екскурзије, туристе и заувек нас подсећало зашто је срушен и зашто смо га обновили".

„У току су последње инспекцијске провере пред добијање техничке употребне дозволе", наводи колегијум РТС-а који очекује да Авалски торањ буде отворен за посетиоце кроз десетак дана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog