Politika

Рајко Васић: Комшић је тоталитариста

БАЊА ЛУКА - Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа, Рајко Васић, оцијенио је тоталитаристичким став предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића да би референдум о уласку БиХ у НАТО требало организовати на нивоу цијеле БиХ, а не само на једном њеном дијелу.


"Комшићева прича је иста као и бошњачка прича - референдум на нивоу цијеле БиХ. Тај референдум смо имали када су организовали гласање о њему у Скупштини БиХ док су Срби изашли из сале и имали смо референдум за независност на нивоу цијеле БиХ, али то значи 'ко пита Србе, Србе не треба ни питати'", рекао је Васић.

Он је додао да се Комшићева свијест о демократији, референдуму и изјашњавању народа "није помакла уназад 20 година ни милиметра".

"Бесмислени су такви захтјеви, јер се БиХ састоји од два ентитета и референдум, ако припада БиХ, припада и Републици Српској. То су захтјеви који су ванвременски, уствари тоталитаристички и унитарни. Ништа ново, већ виђено", рекао је Васић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић рекао је да би референдум о пријему БиХ у НАТО требало провести на нивоу цијеле БиХ, ако се већ у Српској заговара прича о референдуму о том питању.

"Ако хоћемо да се упустимо и у ту причу, може референдум, али онда нек се проводи на нивоу цијеле БиХ, јер ријеч о судбини БиХ, а не једног њеног дијела. Можемо причати на тај начин", рекао је Комшић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog