Politika

Санадер из пензије критикује Косорку и Хебранга

ЗАГРЕБ - Бивши хрватски премијер Иво Санадер критиковао је актуелног предсједника Владе Јадранку Косор да је "превише блага" и да дозвољава да на одлуке владе утичу медији, полиција и истражиоци.


Осим Косорове, Санадер је прије састанка Предсједништва ХДЗ-а критиковао и министра унутрашњих послова Томислава Карамарка, истичући да су њих двоје "главни кривци за раскол у владајућој странци", јављају хрватски медији.

Састанак Предсједништва ХДЗ иницирао је Санадер са намјером да се утврде смјернице странке у предстојећој предсједничкој кампањи Андрије Хебранга, закључивши да Хебранг лоше стоји у изборној трци и да му је потребна помоћ у одређивању стратегије даље кампање.

Он је на састанку рекао да би била катастрофа за странку да Хебранг не уђе у други круг предсједничких избора и предложио му промјену постојећег слогана "За европску и поносну Хрватску" у "Предсједник грађанин и господин".

Према истом извору, Санадер је замјерио предсједничком кандидату ХДЗ и гафове у кампањи, а предложио му је да у јавним наступима буде опуштенији и забавнији.

Блиски сарадници Косорове тврде да је она љута због Санадеровог мјешања у њен посао.

Они истичу да и поред притисака и оптужби бившег премијера који, како кажу, жели водити политику из сјенке, Косорова жели да ријеши проблеме са којима је суочена, укључујући и аферу у "Подравци" у Копривници, због које се двоводи у питање фотеља вицепремијера и министра привреде Дамира Поланчеца.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog