Društvo

Београд: Велики пожар у болници ''Драгиша Мишовић''

БЕОГРАД - Неколико ватрогасаца и полицајаца лакше је повријеђено у великом пожару који је касно синоћ захватио београдску болницу "Драгиша Мишовић" на Дедињу, али није било повријеђених пацијената.


Болесници су брзо евакуисани и пребачени у друге болнице, а пожар који је избио на посљедњем четвртом спрату болнице око 22.45 часова, угашен је послије муњевите акције београдских ватрогасаца, који су на лице мјеста стигли три минута након позива.

На мјесто пожара убрзо су стигли и министар полиције Ивица Дачић, градоначелник Београда Драган Ђилас и начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић, који су изјавили да је најважније што није било људских жртава.

Дачић је апеловао на грађане да не вјерују гласинама да је у овој болници постављена бомба и то шест минута након што је избио пожар, јер је на полицијски број "92" стигла дојава да је тамо наводно неко поставио бомбу.

Дачић је рекао да су контрадиверзионе екипе утврдиле да се ради о лажној дојави.

"Наше екипе ће радити до краја док се све не санира", рекао је Дачић, додајући да ће у наредном периоду бити утврђено зашто је дошло до избијања пожара.

Пожар је гасило 25 ватрогасних возила и 78 ватрогасаца, а у акцији су учествовали и полицајци и припадници Жандармерије.

Око 20 екипа Хитне помоћи је, послије тријаже обављене у дворишту "Драгише Мишовића", евакуисало болеснике у остале београдске болнице.

"Страшна, језива сцена. Тужна, као за време бомбардовања. 300 људи је изнешено, тешких болесника... Ни један болесник није повређен, нема мртвих", рекао је Мома Јаковљевић, замјеник директора болнице "Драгиша Мишовић".

Он је навео да је евакуација успјешно, обављена захваљујући доброј организацији и пожртвовању болничког особља.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog