Politika

Турски предсједник стиже у Србију

БЕОГРАД - Турски предсједник Абдулах Гул долази сутра у дводневну посјету Београду, на позив предсједника Србије Бориса Тадића.


Тадић и Гул ће прво, након дочека испред Палате "Србија", разговарати у 10.45, након чега је планирано потписивање више билатералних споразума и изјаве двојице предсједника у 12.10, док ће се у поподневним часовима предсједници обратити учесницима Пословног форума у београдском хотелу "Хајат".

Гул се неће, како је било планирано, обратити посланицима у Скупштини Србије, због промјене у програму посјете, али ће се срести са предсједницом парламента Славицом Ђукић-Дејановић.

Другог дана посјете, Тадић и Гул посјетиће Капелу мира у Сремским Карловцима и обићи Петроварадинску тврђаву у Новом Саду, а поподне ће у Палати Србија присуствовати састанку "Економски развој Санџака".

Гул је уочи доласка у Београд изјавио да су Турска и Србија кључне земље Балкана и заложио се за стратешку сарадњу двије земље у разним пројектима.

Турски предсједник је поручио да одлука његове земље да призна независност Косова не би требало ни на који начин да буде препрека развоју стратешке сарадње Анкаре и Београда.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog