Društvo

Домагој Маргетић: Подметнули су ми пожар и хоће да ме убију!

ЗАГРЕБ - У породичној кући уредника портала "Necenzurirano.com" Домагоја Маргетића у Загребу ноћас је избио пожар који је брзо угашен и у коме није било страдалих.


Маргетић је рекао да је пожар букнуо око 3.00 часа, али да су укућани успјели да угасе ватру прије него што је захватила већи дио куће.

"У кући смо били ја, мајка, сестра и троје сестрине дјеце од 10, седам и по и пет и по година. Пожар је избио између моје и дјечје собе у предјелу гдје се налазе електричне инсталације. Међутим, у том дијелу куће тада није било никаквог оптерећења било каквим потрошачима, па ни по којој логици није могао избити такав пожар", каже Маргетић, који је и члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала.

Он сматра да је ватра у његовој кући подметнута, јер није било никаквог разлога да се инсталације запале.

"Послије информација о пријетњама о којима сам обавијештен 12. и 13. октобра, овај пожар сматрам подметнутим и нападом на безбједност моје породице, те наставком метода застрашивања којима сам интензивније него икада изложен посљедњих годину дана", прицизирао је Маргетић.

Он је истакао да није звао полицију "јер то више нема смисла пошто она не жели ништа да учини", подсјетивши да је све досадашње пријетње пријављивао и полицији и Државном тужилаштву који нису ништа предузели, осим у једном случају.

"Овај 'инцидент' сматрам јасним упозорењем да су пријетње о којима сам недавно инфорисан биле озбиљне", рекао је Маргетић.

Он је подсјетио да је 12. и 13. октобра обавијештен од својих извора из Безбједносно-обавјештајне агенције Хрватске да је пресретнут телефонски разговор у коме се помиње његово наручено и плаћено убиство, због чега му је савјетовано да напусти земљу.

"Исти саговорник ме обавијестио како не могу рачунати на помоћ институција и како о овоме није направљена чак ни службена забиљешка или било какав други облик службене информације", навео је Маргетић.

Он напомиње да је као истраживачки новинар на порталу "Necenzirirano.com" веома детаљно истражио и објавио позадину "афере Хипо", те да у томе види мотиве за најновије пријетње.

Маргетић је истакао да се ноћашњи пожар, у случају да се укућани на вријеме нису пробудили, могао завршити трагично, с обзиром да се ватра почела ширити према дјечјој соби".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog