Republika Srpska

РС: Највише зарађују ревизори, банкари и доктори

БАЊА ЛУКА - Ревизори, банкари и доктори тренутно су најбоље плаћени у Републици Српској, а висока примања имају и запослени у правосуђу, административним службама и разним агенцијама, подаци су Удружења економиста "Свот" из Бањe Луке.


Према ријечима предсједника овог удружења Саше Грабовца, плате ревизора и лица запослених у банкама крећу се од 2.000 до 4.000 КМ.

"Некада су грађевински мајстори зарађивали више од хиљаду марака мјесечно, а сада много мање", рекао је Грабовац и додао да су најслабије плаћени запослени у угоститељству, трговини и текстилној индустрији.

Према подацима Завода за статистику РС, највећу плату имају финансијски посредници чија је августовска плата износила у просјеку 1.267 марака, док најмање зарађују запослени у хотелима и ресторанима чија се мјесечна примања крећу око 480 марака.

Према евиденцијама Завода за запошљавање РС, у првих шест мјесеци ове године број незапослених повећан је за два одсто у односу на прошлу годину, а на бироима за запошљавање највише је трговаца, кувара и конобара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog