Društvo

ФБиХ чека именовање 35 функционера

САРАЈЕВО - У Федерацији БиХ чека се на именовање 35 челних функција у институцијама и предузећима, а неке позиције упражњене су и по четири године.


У Парламенту ФБиХ сматрају да су политички интереси главна кочница у процесу именовања, а савјетник премијера ФБиХ Мехо Рекић истиче да СДА интензивно разговара са представницима ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990, те да покушава наћи најбоље рјешење за грађане БиХ.

"Имамо ситуацију да се на 60 дана именује в.д., па се то продужи за 60 дана, мада то није баш по закону. Важно је завршити именовања у институцијама јер им то ствара проблем", додао је Рекић.

Он је напоменуо да се још нису политички усагласила именовања, те сумња да ће она бити на наредној сједници Владе.

Члановима Комисије за вриједносне папире мандат је истекао у мају ове године, док је у септембру прошле расписан конкурс за члана Регулаторне комисије за електричну енергију ФБиХ, у априлу ове је Влада потврдила именовање, али то нису учинили предсједница и потпредсједници ФБиХ.

Одлука предсједнице ФБиХ Борјане Кришто чека се и када је ријеч о именовању министра просторног уређења ФБиХ.

Међу спорним су и именовање директора ХТ Мостар, које се дуже од два мјесеца чека да дође на Владу, замјеника директора Агенције за приватизацију ФБиХ, менаџмента "Хидроградње" и "Енергоинвеста".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog