Politika

Брчко: Закон дистрикта о избору и промјени ентитетског држављанства

БРЧКО - Посланици Скупштине Брчко дистрикта усвојили су данас по хитном поступку Закон дистрикта о избору и промјени ентитетског држављанства, којим је прописан поступак за остваривање тог права за држављане БиХ са пребивалиштем у Брчком.


„Становник дистрикта који нема изјављено ентитетско држављанство може изабрати своје ентитеско држављанство", наводи се у усвојеном закону.

Становник дистрикта који жели да оствари право на избор ентитетског држављанства подноси путем Одјељења за јавни регистар писмени захтјев надлежном органу ентитета чије држављанство бира.

Овај захтјев, како је прецизирано, треба да садржи изјаву о избору држављанства чије се држављанство бира, а уз захтјев се прилажу увјерење о држављанству БиХ, или овјерена копија путне исправе БиХ, овјерена копија личне карте и потврда о пребивалишту у дистрикту.

Високи представник за БиХ Валентин Инцко 18. септембра донио је више одлука, међу којима и измјене ентитетских и државног закона о држављанству, којим се грађанима дистрикта Брчко омогућава да промијене ентитетско држављанство.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog