Društvo

''Курир'': Политички нас прогоне, али бићемо још оштрији

БЕОГРАД - Редакција београдског листа "Курир" поручила је да се не плаши након хапшења њиховог власника Радисава Родића и одбацила медијске спекулације о Родићевој наводној утаји пореза и да је "Курир" у финансијској блокади, наводећи да је ријеч о политичком прогону.


"Ми се не бојимо и бићемо још оштрији. Све оно што смо се до сада устручавали да пишемо у интересу државе, сада ћемо да износимо и да објаснимо народу у којој држави живе, где постоји селективна правда, а сви политичари су заштићени и аболирани од свих криминалних радњи које су чинили и чине и данас", рекао је Родићев син Александар.

Александар је на конференцији за новинаре рекао да је његов отац ухапшен с циљем да се дискредитују новине које су у власништву ове породице и додао да његовог оца "оптужују за нешто, а још се не зна за шта".

Он је додао да је његов отац ухапшен након што је прекинуо постоперативни опоравак у Женеви због писања медија да избјегава правосудне органе и вратио се у земљу, знајући да је "потпуно чист".

Према његовим ријечима, Радисаву Родићу се здравствено стање током ноћи стабилизовало, након што му је синоћ у току саслушања позлило и пребачен је у затворску болницу, гдје се и даље налази.

Главни и одговорни уредник "Курира" Раде Јеринић поручио је да "Курир" неће стати и да ће наставити да пише о корупционашким и другим аферама у које су, како је рекао, уплетени актери политичке сцене у Србији.

Напомињући да је јутрос ухапшен и бивши уредник "Гласа јавности" Славољуб Качаревић, он је навео да, према незваничним информацијама, Качаревића полиција саслушава због околности пословања штампарије "Гласа јавности" из периода 1999-2000. године када су штампани опозициони материјали против режима Слободана Милошевића.

"То је невероватни апсурд да човека који се борио против једног режима да би дошао на власт други демократски режим, сада хапси тај демократскји режим", рекао је Јеринић.

Он је навео да је током недавних пореских контрола у "Куриру" и "Гласу јавности", радницима тих листова било ограничено кретање, нису могли између себе да комуницирају, па чак ни да оду до тоалета без одобрења полиције.

Коментаришући медијске написе да Родић није вратио кредит једној београдској банци, Јеринић је навео да је истина сасвим другачија и да је тај кредит узела једна друга компанија како би купила једну некретнину од Родићеве компаније, а сада се Родић окривљује да он није вратио кредит.

Портпарол редакције Милан Кампонески рекао је да Радисав Родић није ухапшен због оног што спекулишу медији и додао да се још не зна због чега је приведен, као и да је Пореска полиција од 2005. године у овим медијима направила 1 070 контрола и ништа није пронашла.

Он је навео да је Родић приведен зато што је власник медија који не пристаје на компромис и договор са "онима који желе да се заустави писање о аферама које они праве" и додао да осим медијских нагађања о утаји пореза, ништа друго се не зна.

"Да ли би Радисав Родић био ухапшен да није власник `Курира`?", упитао је Кампонески.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog