Društvo

Oдбрана тражи ослобађање имама-блудника

НОВИ ТРАВНИК - Одбрана имама из Глухе Буковице Решада Омерхоџића, који је првостепено проглашен кривим за блудне радње над малољетницом и осуђен на 18 мјесеци затвора, затражила је данас на сједници судског вијећа Кантоналног суда у Новом Травнику ослобађајућу пресуду или обнову поступка, док сједници није присуствовао нико од оштећених, ни адвокат Душко Томић нити мајка малољетне Н.Т.


Адвокат оптуженог Адил Лозо изјавио је да у наредних 10-15 дана очекује одлуку судског вијећа Кантоналног суд, које је данас одржало претрес по жалби Кантоналног тужилаштва и одбране оптуженог.

Великим судским вијећем је предсједавала суткиња Мирјана Грубешић, која је нагласила да су одбрана оптуженог, адвокати Адил Лозо и Бранка Праљак, као и Омерхоџић, тражили да у интересу истине и правде јавност не буде искључена, али да је, ипак, након вијећања, судско вијеће удовољило захтјеву кантоналног тужиоца и, ради заштите морала, искључило јавност са данашње сједнице.

''Ми смо се жалили на садржај пресуде, јер је пресуда првостепеног суда неоснована и незаконита. У сваком случају, тражили смо да суд укине првостепену одлуку, како би дошло до обнове поступка пред другостепеним судом'', рекао је Лозо.

Имам у селу Глуха Буковица, који је данашњем претресу присуствовао са супругом, осуђен је 13. фебруара за блудничење над малољетном Н.Т. на затворску казну од 18 мјесеци.

Кантонално тужилаштво у Травнику по захтјеву одбране подигло је оптужницу против Салиха Хаџића званог Мики у којој се наводи да је он 18. фебруара, седам дана након што је Општински суд у Травнику објавио пресуду против Омерхоџића, неовлаштено открио оно што је сазнао из судског поступка, те учествујући у неким телевизијским емисијама, открио чињенице о свједочењу и вјештачењу вјештака Менсура Пашалића које је суд прогласио тајном.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog