Društvo

Поштују ли професори забрану двојне праксе?

БАЊА ЛУКА - Упркос забрани двојне праксе, имена двадесетак професора бањолучког Универзитета још увијек се налазе на списковима предавача на приватним високошколским установама, изјавио је ректор Универзитета Станко Станић.


"Професори кажу да власници приватних факултета још увијек нису ажурирали своје веб странице, те да њихова имена тамо стоје јер су радили на тим факултетима прије забране двојне праксе", рекао је Станић.

Према његовим ријечима, на списку професора на приватним факултетима су поједини предавачи са Медицинског, Филозофског, Правног и Економског факултета, а Универзитет је упутио захтјеве инспекцији да испита двојну праксу.

"Aко се утврди да и даље предају и на јавном и на приватном факултету, иду на дисциплинску одговорност јер је то тежа повреда радне обавезе због које могу добити отказ и добиће га сигурно ако то буде тачно", нагласио је Станић.

Он је додао да двојна пракса нарушава квалитет наставе, јер се предавач не може посветити студентима ако хода од факултета до факултета и јер су поједини професори на јавним факултетима замарали студенте својим прохтјевима на испиту, док на приватним установама прође ко год хоће.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog