Politika

Тејтам: БиХ ризикује ако не настави реформе

САРАЈЕВО - Амбасадор Велике Британије у БиХ Мајкл Тејтам упозорава да БиХ пуно ризикује уколико тренутно спори процес реформи буде настављен.


"БиХ се мора придружити својим сусједима у остваривању напретка на путу ка чланству у ЕУ и НАТО, али то се може десити само ако постоји напредак у остваривању оних приоритета реформе о којима се расправљало током бутмирских преговора", изјавио је Тејтам.

Подсјећајући да је тим ЕУ и САД јасно истакао да ће бутмирски процес бити настављен, Тејтам је оцијенио да све домаће стране треба конструктивно да се укључе у те разговоре.

Тејтам каже да уставни амандмани, предложене током бутмирских разговора, нису радикални.

"То је скроман сет измјена које би унаприједиле постојећи устав, а које, по мом мишљењу, нису озбиљна пријетња интересима нити једног конститутивног народа", истакао је Тејтам.

Тејтам је најавио да ће став Велике Британије на новембарском састанку Савјета за имплементацију мира (ПИК) у великој мјери зависити од развоја догађаја.

"Желим да ПИК буде у могућности да поздрави остварени напредак, а не да изрази жаљење због застоја", закључио је Тејтам.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog