Društvo

Бања Лука: Убрзо СМС плаћање паркинга

БАЊА ЛУКА - Услуга плаћања паркинга СМС-ом требало би да буде обезбијеђена грађанима Бање Луке до краја године, рекао је шеф Одсјека за паркинге и гараже у Административној служби града Бранимир Папић.


Папић је рекао да ће грађани, када почне да функционише плаћање паркинга путем СМС, 10 минута прије истека времена за плаћени паркинг поруком добити обавјештење да продуже карту за паркирање или да склоне аутомобил.

Он је навео да ће цијена поруке бити уобичајена за слање порука, а и цијена паркирања биће идентична плаћању паркинга путем апарата за наплату.

Папић је прецизирао да паркирање у првој зони за сат времена кошта једну КМ, цјелодневна паркинг карта износи пет КМ, а мјесечна 100 КМ. У другој тарифној зони сат времена кошта 0,50 КМ, док је цјелодневна паркинг карта три КМ, а мјесечна 40 КМ.

Он је подсјетио да је Одсјек за паркинг и гараже наплатом паркинга прошле године зарадио 2.370.000 КМ, што је за 64 одсто више у односу на 2007. годину, док се на крају ове године очекује приход од три милиона КМ.

"До сада смо већ зарадили 2.250.000 КМ", каже Папић и додаје да очекују да овогодишња зарада од наплате паркирања, те блокирања и премјештања аутомобила буде за 20 одсто виша од прошлогодишње.

На подручју града укупно има 2 380 паркинг мјеста, од којих првој тарифној зони припада 1 096, док у другој зони има 1 294 паркинг мјеста

На паркинзима у Бањој Луци инсталисано је 65 аутомата за наплату паркирања, а планирано је да до краја године буде набављено још 15 апарата који ће бити постављени у оне дијелове града за које се процијени да су потребни.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog