Društvo

Хипо банка: 7.700 КМ донација у Бањој Луци, Требињу и Приједору

БАЊА ЛУКА - Представници Хипо Алпе-Адриа-Банке а.д. Бања Лука данас су завршили масовну акцију обиљежавања Међународног дана штедње у Републици Српској донирајући нових 7.700,00 КМ институцијама које брину о васпитно-образовном развоју дјеце у Бањој Луци, Требињу и Приједору.


Један од поменутих градова била је Бања Лука гдје су представници Хипо банке донирали 2.500,00 КМ и то за О.Ш. „Јован Дучић" из Залужана (2.000,00 КМ за набавку фотокопир апарата и уређење једне учионице), те за удружење „Мозаик пријатељства" (500 КМ за припремање „оброка љубави" за социјално најугроженије становнике Бање Луке).

"Међународни дан штедње је у Хипо Алпе-Адриа-Банк дан који је традиционално посвећен најмлађима и институцијама које брину о васпитно-образовном развоју дјеце и њиховој здраственој и социјалној заштити.", рекла је Маја Комљеновић, водитељ Одјела маркетинга/ПР Хипо Алпе-Адриа-Банке а.д. Бања Лука, приликом уручења донације директору О.Ш. „Јован Дучић", а која је организована у сједишту банке. "Ми у Хипо банци желимо да се с овим скромним поклонима захвалимо становницима Републике Српске, нашим клијентима, за указано огромно повјерење током ове и протеклих година.", додала је Комљеновић.

Представници Хипо банке у Требињу донирали су новчана средства у износу од
3.000,00 КМ и то дјечијем обданишту „Св. Евгенија царица Милица" (1.500,00 КМ за набавку дидактичких играчака и ТВ и ДВД апарата) те удружењу родитеља дјеце са посебним потребама ''Сунце нам је заједничко'' (1.500,00 КМ за набавку два нова рачунара).

У Приједору је уручена донација у износу од 2.200,00 КМ и то за културно-умјетничко друштво "Осман Џафић" (1.212,00 КМ за набавку професионалне музичке клавијатуре) те културно-умјетничком друштву "Др. Младен Стојановић" (989 КМ за набавку акустичне гитаре, кофера акустичне гитаре и нотног сталка).

Представници Хипо банке су у периоду од 27. па до 31. октобра у 15 градова у којима послује банка организовали низ донаторских активности којима су жељели да подсјете јавност на значење ријечи штедња и чињеницу колико је она важна за будућност. Тим поводом Хипо банка је донирала преко 30.000,00 КМ, (како у новцу тако и у вриједним поклонима) за 27 јавних институција и удружења грађана: дјечијим вртићима, основним и средњим школама, библиотекама, културно-умјетничким друштвима, удружењима која помажу васпитно-образовни процес инклузије дјеце са посебним потребама, болницама, домовима здравља и центрима за социјални рад.

Ово је шеста година заредом како Хипо банка организовано и врло досљедно промовише политику друштевно одговорног дјеловања (CSR) на тржишту Републике Српске.

Такође, представници Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука ће 31. октобра ( у неким мјестима и касније) обићи сва породилишта у Републици Српској, у мјестима у којима послује банка, и свој дјеци која се роде на данашњи дан уручити штедну књижицу са улогом од 100 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog