Društvo

Исламска заједница тражи објашњење од ПИК

САРАЈЕВО - Сабор Исламске заједнице у БиХ затражиће од чланова Савјета за провођење мира објашњење поводом, како је наведено, шеме настале у ОХР о бошњачком тероризму, организованом криминалу и финансијској мафији, а у којој су уписани највиши ауторитети Бошњака и високи званичници Исламске заједнице.


Предсједник Сабора Исламске заједнице у БиХ Едхем Бичакчић овлаштен је да упути писмо земљама чланицама ПИК, с посебним акцентом на Турску, као чланицу Савјета испред Организације исламске конференције (ОИЦ), и затражи објашњење и њихове ставове поводом, како је наведено, сатанизације бошњачких вјерских, привредних и политичких челника у контексту откривања шеме настале у Канцеларији високог представника у Сарајеву, коју су објавили "Дневни аваз" и недјељник "Глобал".

"Сабор Исламске заједнице најоштрије осуђује шематизацију Бошњака на основу националне и вјерске дискриминације од стране чиновника ОХР, те тражи од виског представника Валентина Инцка да се планери и извођачи непримјерене шеме о Бошњацима, страни и домаћи, открију и праведно казне", саопштио је Сабор након данашње сједнице у Сарајеву.

Сарајевска штампа пише да су експерти ОХР означили дио бошњачког политичког руководства, вјерске вође и водеће бизнисмене у Сарајеву као дио политичко-криминалне мреже у Федерацији БиХ и о томе обавијестили европске дипломате.

У овој анализи под називом "Политичко-криминална мрежа која сеже до области бизниса и религије" као вође мреже означени су реис Мустафа Церић, Хасан Ченгић, Фахрудин Радончић, Бакир Изетбеговић, Алија Делимустафића, Бакир Алиспахић и Сенад Шахинпашић Шаја.

Сабор Исламске заједнице на данашњој сједници дао је сагласност на приједлог Уговора између Исламске заједнице и БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog