Društvo

Инцко наредио интерну истрагу о 'шемама'

САРАЈЕВО - Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да је наредио интерну истрагу у вези са постојањем наводне шеме криминалне бошњачке групације.


"Након што је магазин `Глобал" оптужио ОХР у вези са шемом, наредио сам интерну истрагу. Та истрага је тек почела и трајаће сигурно још неко вријеме како би смо сазнали да ли су те оптужбе основане", рекао је Инцко.

Он је навео да није наредио истрагу против било којег индивидуалца или организације ван Канцеларије високог представника.

"Мене као човјека, који у души вјерује да су сви невини док се не докаже супротно, боли сама оптужба да ја стојим иза тога. С ријечима треба бити опрезан. Иначе, постоје правосудне институције и оне треба да раде свој посао", рекао је Инцко и додао да никада не би утицао на њихов рад.

Он је рекао за "Дневни аваз" да сви запослени у ОХР одговарају њему, те да је Аналитички тим, за које сарајевски медији тврде да је направио ову шему, основан за вријеме његовог предходника Мирослава Лајчака и да сада има исти мандат као и када је основан.

Коментаришући најаву сарајевског листа "Дневни аваз" да ће поднијети тужбу против првог замјеника високог представника Рафија Грегоријана и ОХР-а због разоткривања шеме, у коју је уврштен и оснивач "Аваза" Фахрудин Радончић, Инцко је рекао да, ако неко мисли да има основе да га тужи, онда то нека уради.

"Треба, међутим тужити мене, а не господина Грегоријана или друге замјенике. Ја сам високи представник и у том случају", рекао је Инцко.

Инцко је рекао да су га "неки људи у међувремену звали", те рекли да су већ раније видјели спорне шеме.

"Рекли су ми да су већ одавно видјели ове шеме, мислим чак и прошле године, прије мог доласка", рекао је Инцко.

Магазин "Глобал" и "Дневни аваз" објавили су да је ОХР креирао и дипломатама у БиХ презентовао наводну шему криминалне бошњачке организације у којој је означен дио бошњачког политичког руководства, вјерске вође и водећи бизнисмени у Сарајеву.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog