Društvo

Почиње превентивна контрола техничке исправности возила

БАЊА ЛУКА - Министарство унутрашњих послова и Ауто-мото савез (АМС) Републике Српске сутра почињу превентивну контролу техничке исправности моторних возила и њихове припреме за вожњу у зимским условима.


Циљ акције "Безбједна вожња у зимским условима", која ће трајати до 13. новембра, је повећање степена безбједности саобраћаја, смањење броја саобраћаних несрећа, као и посљедица проистеклих из неправилне припреме возила за вожњу у зимским условима, саопштено је из МУП и АМС РС.

Припадници полиције РС и АМС контролисаће расхладне течности, дубину газећег слоја, пнеуматику, свјетлосно-сигналне уређаје, вискозитет кочионе течности, опрему и слично.

Радници АМС отклањаће и мање кварове на свјетлосно-сигналним уређајима, вршити замјену метлица брисача и демонстрирати исправно постављање ланаца на точкове возила.

Контрола ће бити обављана методом случајног одабира на подручју цијеле РС.

Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ прописано је да возила морају имати зимску опрему од 15. новембра до 15. априла, а новчана казна за њено непосједовање је 40 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog