Društvo

Дачић: ''Морава'' још траје

БЕОГРАД/ЉУБОВИЈА - Министар унутрашњих послова Србије полиције Ивица Дачић изјавио је да полицијска акција "Морава" није завршена и да ће полиција наставити да се бори против трговине дрогом.


Дачић је рекао да акција "Морава", која је усмјерена ка разбијању мреже дилера наркотика у Србији, показује и да је државна политика веома јасна када је у питању бескомпромисна борба против свих видова криминала.

"На мети су, наравно, били организатори највећих криминалних група који се тиме баве, али на мети мора бити и дилерска мрежа до оних којима је та дрога намењена, а то су пре свега деца. И ми им нећемо дати мира", рекао је Дачић новинарима у Љубовији.

Он је сматра да је акција дала велико охрабрење грађанима и позвао све грађане да имају повјерења у државне органе и да заједно са полицијом раде на спречавању свих кривичних и криминалних радњи.

Дачић је раније рекао да циљ акције "Морава", у којој је приведено око 500 особа, није био само заплијена наркотика, већ "паралисање" дилерске мреже.

У акцији је, између осталих, ухапшен Маринко Николић, код кога је пронађено више од милион фалсификованих америчких долара.

У Новом Пазару је приведен Џевад Алибашић, кога је министар Дачић означио као припадника међународне организоване криминалне групе која се бави трговином наркотицима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog