Društvo

Ливно: Општина преузима бригу о дивљим коњима

ЛИВНО - Вијећници Општинског вијећа Ливно затражили су да Општина преузме бригу о заштити дивљих коња на висоравни Крузи изнад Ливна, који годинама живе под ведрим небом, а постали су туристичка атракција ливањског краја.


На приједлог начелника општине Луке Челана, Служба за привреду и инспекцијске послове 28. октобра упутила је апел грађанима да се укључе у јавну расправу о нацрту Одлуке о заштити "ничијих" коња, која ће бити организована у згради Општине 5. и 6. новембра.

Грађани су позвани да дају своје мишљење, сугестије, примједбе и приједлоге на нацрт одлуке како би Општинско вијеће у што краћем року разматрало одлуку којом би дивљи коњи на Крузима напокон били заштићени од ловокрадица и како у зимској сезони не би угрожавали безбједност саобраћаја на дионици магистралног пута Ливно - Купрес.

У потрази за сољу, коњи током зиме силазе на фреквентну саобраћајницу гдје често страдају од удара возила, а током прољећа и љета у потрази за храном спуштају се до оближњих села и уништавају пољопривредне усјеве па су мјештани ливањских села Поточани, Добро и Загоричани у више наврата од општинских власти тражили да преузму сталну бригу о коњима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog