Društvo

Meдојевић: Имамо најјачу криминалну организацију на Балкану

БЕОГРАД - Лидера Покрета за промјене Небојша Медојевић тврди да је најснажнија криминална групација на Балкану она која дјелује у Црној Гори из које, како је навео, стоји држава и државне службе.


Медојевић, који најављује уједињење црногорске опозиције, рекао је да је Црна Гора држава у којој је дошло до спајања и интеграције организованог криминала и државних служби.

Лидер Покрета за промјене поново је оптужио црногорског премијера Мила Ђукановића за повезаност са организованим криминалом

"Више пута сам у својим наступима у парламенту говорио и показивао, чак и конкретне доказе о повезаности неких нарко-картела са дјеловима безбједносних служби. Сви ти криминалци у Црној Гори као своју политичку заштиту наводе господина Ђукановића. Они учествују у изборима на страни Демократске партије социјалиста", рекао је Медојевић.

Он тврди да постоје докази да се Ђукановић, још 2005. године позивао на имунитет како би се заштитио од истраге коју је против њега, због шверца цигарета и прања новца, покренуло италијанско правосуђе.

"Ако је то картел који је спреман да потроши 100 милиона евра да исфинансира највећу набавку кокаина ове године у Европи и свијету, онда можете замислити о каквој се моћној криминалној организацији ради", рекао је Медојевић.

Према његовим ријечима, потрага за налогодавцима убиства хрватског новинара Иве Пуканића стићи ће до Црне Горе.

"Врло често упозоравам да многа кривична дјела која се десе и у Београду, Србији, Хрватској и БиХ су повезана са центром свих тих операција, а то је Црна Гора. У оптужници која је подигнута у Загребу стоји да је Иво Пуканић убијен због писања о криминалним групама и мафијама у региону", рекао је Медојевић.

Он је нагласио да је Пуканић један од свједока на суђењу у Барију и није први од могућих свједока који је ликвидиран, нити је први новинар који је убијен због писања о дуванској мафији, подсјетивши да је у Црној Гори убијен Душко Јовановић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog