Društvo

Бивши радници ''Маглића'' кренули пјешке из Фоче у Бању Луку

ФОЧА - Бивши радници фочанског "Маглића" Миодраг Остовић, Раде Дракул и Љубиша Милетић кренули су јутрос пјешке у Бању Луку у намјери да упознају Владу и све институције Републике Српске са агонијом у којој се налази некадашњи привредни гигант и носилац развоја Фоче и регије.


Раднике је испред некадашње дирекције "Маглића" око 10.00 часова испратило неколико десетина њихових бивших колега који су стечајем остали без посла.

"Стечај се у фочанском `Маглићу` води шесту годину што је рекорд у региону и зато вријеме је имовина нашег бившег предузећа опљачкана и распродата, а око 900 радника годинама није примило плате", рекао је Љубиша Милетић.

Према његовим рјечима, потраживања бивших радника на име неисплаћених зарада пензијског и инвалидског осигурања премашују девет милиона марака, а стање се не рјешава, док су се за то вријеме у "Маглићу" промијенила четири стечајна управника.

Против неколицине бивших директора и стечајних управника, покренуте су и кривичне пријаве, али се тужилаштва не оглашавају, наводе радници.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog