Društvo

Проко Драгосављевић: Договарамо детаље око отварања Инцеловог базена

БАЊА ЛУКА - Министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске Проко Драгосављевић изјавио је да је све спремно за отварање "Инцеловог" базена у Бањој Луци и да се договарају детаљи.


Он је навео да је су у току договори са ватерполо репрезентацијом Србије, која би на свечаном отварању требало да одигра утакмицу.

"На мјесту гдје је некада био `Инцелов базен` данас имамо затворени спортски комлекс у коме су смјештени олимпијски и 25-метарски базен, двије сауне, фитнес клуб, те угоститељски објекат", појаснио је Драгосављевић.

Он је рекао да су базени намијењени за рад спортских клубова, школа пливања, али је додао да ће дио бити отворен и за грађане.

"Управо је овакво здање требало Бањој Луци", оцијенио је Драгосављевић.

Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић рекао је да је у реконструкцију базена уложено 15 милиона КМ, те да су средстава обезбијеђена из градског буџета и од кредита.

"На мјесту гдје је некада био Инцелов базен морали смо саградити потпуно нов објекат да бисмо добили овако импозантан комлекс", каже Драгосављевић и додаје да би базен требало да ускоро буде отворен.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog