Društvo

Инцку се свиђа Приједор

ПРИЈЕДОР - Високи представник за БиХ Валентин Инцко оцијенио је да је Приједор ''једна оптимистичка и прича пуна наде'' и да се у том граду води другачија политика него у другим дијеловима БиХ.


''За мене је охрабрујуће то што могу посјетити град какав је Приједор'', рекао је Инцко након састанка са општинским руководством.

Инцко је навео да је приликом сусрета са начелником општине Марком Павићем и општинским тимом разговарао о свим темама које се тичу града - о мултиетичности, стратегији развоја општине и њеној прекограничној сарадњи, о настојању да успостави контакте са развијеним европских регијама и довођењу капитала ради повећања запослености.

Он је подржао развијање ''концепта Приједорчанин'' истичући да суживот не умањује нечију националну и мањинску припадност већ доприноси ''испољавању богатства и талената ради благодети и љепшег живота у овом граду''.

Начелник општине Приједор Марко Павић, изражавајући задовољство што је са највишим ауторитетом међународне заједнице у БиХ могао размијенити мишљења о многим питањима, истакао је да је највише ријечи било о развоју Приједора.

''Рекао сам да Приједор жели да буде проевропски, мултиетнички, слободан и отворен град повезан са европским градовима и регијама и чији становници хоће да живе приближно као и у Европи'', нагласио је Павић.

Он је рекао да је циљ општинске власти стварање повољне климе за довођење страних инвеститора и отварање нових радних мјеста, те навео да је од високог представника тражио да својим ауторитетом допринесе ширењу имиџа Приједора као проевропског града.

Павић, који је и предсједник Демократског народног савеза /ДНС/, разговарао је са Инцком и о ставовима ДНС-а у вези са актуелном политичком ситацијом у БиХ.

''Рекао сам да ДНС подржава промјене Устава у дијеловима који доприносе визној либерализацији и промјене које су неопходне да би БиХ постала чланица Европске уније. Све друге промјене које су жеље појединаца, странака или су резултат лобирања, ДНС не може прихватити и сматра да нису ни услов за улазак БиХ у ЕУ'', рекао је Павић.

Високи представник за БиХ Валентин Инцко током данашње посјете Приједору обишао је предузећа ''Сконтопром'' у Брезичанима, ''Аустронет'' у Козарцу и Фабрику кекса и вафла ''Мира'' у Приједору.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog