Društvo

Шпирић и Косорова: Ускоро уговор који ће спријечити злоупотрбу двојног држављанства

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић и премијер Хрватске Јадранка Косор најавили су данас у Сарајеву да би ускоро требало да буде потписан уговор о
кривичним стварима који ће онемогућити садашњу праксу да се двојно држављанство користи за избјегавање издржавања казни у некој од земаља.


Косорова је на конференцији за новинаре након истакла да би потписивање овог споразума који је већ парафиран била послата важна порука да су и Хрватска и БиХ државе владавине права.

Током састанка је истакнута потреба да се у наредном периоду потпишу уговори о имовинско правним односима, повратку избјеглица , о тајним подацима и туризму, а било је ријечи о заштити имовине предузећа из БиХ у Хрватској, посебно "Агрокомерца" и о терминалима у Плочама.

Шпирић је упознао Косорову о тренутним изазовима БиХ на евроатланском путу и нагласио да је дијалог унутар БиХ незамјенљива формула за успјех.

"Морамо ући у фазу у којој међусобно више вјерујемо једни другима", рекао је Шпирић.

Он је Косоровој захвалио на подршци Хрватске БиХ на евроатланском путу и на подршци за несталног члана у Савјету безбједности Уједињених нација.

Косорово је истакла да су односи између двије земље заиста добросусједски указавши да економска сарадња мора јачати из дана у дан.

Она и Шпирић су најавили да ће се овог мјесеца састати комисије двије државе за питање међудржавне границе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog