Društvo

Векарић: Сарадња са Хагом стоодстотна

БЕОГРАД - Портпарол Тужилаштва за ратне злочине Србије Бруно Векарић изјавио је да је сарадња Србије са Хашким тужилаштвом стоодстотна и да нема отворених питања и проблема у комуникацији.


"Мислим да ће главни хашки тужилац Серж Брамерц у свом извештају то и констатовати, а све остало су политичке фразе", рекао је Векарић послије састанка тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића и делегације Парламента Белгије, коју предводи предсједник Парламента Патрик Девал.

Векарић је оцијенио да је посјета белгијских парламентараца, који су се интересовали за сарадњу са Трибуналом, али и за предмете који се воде у Србији, веома важна за Тужилаштво хашког трибунала и за Србију.

Он је оцијенио да ова посјета није имала само правну, већ и политичку димензију, с обзиром да Белгија, као и Холандија, има одређене резерве према споразуму Србије и ЕУ.

"Мислим да смо на овом састанку, уколико је и било таквих резерви, уверили наше саговорнике колико Србија искрено и свеобухватно сарађује са Хашким трибуналом и колико јој је, пре свега, стало до правде за жртве", истакао је Векарић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog