Svijet

Авганистан: 400 италијанских војника се повлачи

РИМ - Око 400 италијанских војника, послатих као појачање за предсједничке изборе у Авганистану почеће повлачење из те земље у року од недјељу дана, изјавио је данас министар одбране Италије Игнацио ла Руса.


"Очекујемо повратак 400 војника, а то ће бити за недјељу дана", изјавио је Ла Руса.

Прије двије седмице министар је потврдио да ће ови војници остати до краја другог круга предсједничких избора, који је био планиран за 7. новембар.

"Рекли смо да ће трупе остати до краја изборних активности, које су сада окончане, па почиње њихово повлачење", каже Ла Руса.

Са 3 250 припадника италијански контигент је на шестом мјесту по броју војника у оквиру 100 000 међународних припадника распоређених у Авганистану.

Авганистанска независна изборна комисија прогласила је јуче актуелног предсједника Хамид Карзаи за побједника на предсједничким изборима, након што се неколико дана прије одржавања другог круга његов против кандидат Абдулах Абдулах повукао.

Италијански премијер Силвио Берлускони честитао је Карзаију и оцијенио да је дошао тренутак да се премосте супротности и да се да приоритет стабилизацији и успостављању социјалног и економског развоја земље уједињавањем свих политичких снага.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog