Društvo

Лиценцирани Мајкрософт програмски пакети у школама у РС

БАЊА ЛУКА - Све основне и средње школе и два јавна универзитета у Републици Српској од данас ће користити лиценциране Mајкрософт програмске пакете и уопште најновије технологије које долазе из ове компаније.


Мајкрософт лиценцне кључеве представницима актива директора основних и средњих школа и универзитета у Бањој Луци и Источном Сарајеву уручили су данас у Бањој Луци представници Министарства просвјете и културе РС и компаније Мајкрософт.

Мајкрософт лиценцe образовним установама у РС урученe су на основу споразума између Владе РС и компаније Мајкрософт, на основу којег институције Владе РС имају право кориштења одређених Мајкрософт лиценци за своје рачунаре.

Помоћник министра просвјете Мирослав Бобрек рекао је да су данашњи трендови образовног процеса и метода извођења наставе превазишли оно што тренутно имамо у образовним установама у РС.

"Кориштењем ових лиценцираних софтвера дајемо један додатни подстицај развоју образовања и кориштењу информационих технологија у образовним институцијама", рекао је Бобрек.

Помоћник генералног секретара Владе РС за информационе технологије Крсто Грујић нагласио је да је Влада РС 2006. године потписала уговор о стратешком партнерству са компанијом Мајкрософт, те да су од тада реализовали више пројеката, међу којима и електронско вођење сједница Владе РС.

Он је додао да је уовор на основу којег институције Влада РС имају право кориштења одређених Мајкрософт лиценци за своје рачунаре, потписан 27. маја ове године између Владе РС и компаније Мајкрософт.

Представник Мајкрософта БиХ Мирад Маглић рекао је да ће ученици и студенти у РС кориштењем Мајкрософтових производа моћи видјети директне користи од заштите интелектуалног власништва.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog