Društvo

НСРС: И у наставку сједнице о привaтизацији

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске наставиће данас расправу о Информацији о извршеној приватизацији државних предузећа и банака за период од 1. јануара 2001. године до 31. децембра 2005. године.


Међу преостале четири тачке дневног реда ове сједнице су и информације о обавезама које за БиХ проистичу из процеса придруживања ЕУ и о раду Републичке управе за инспекцијске послове, те редовна тачка избор и именовања.

По окончању ове сједнице, која је почела 23. септембра, требало би да почне и 34. редовна сједница парламента Српске на чијем дневном реду је 13 законских приједлога и пет нацрта, седам информација, шест извјештаја и четири остале тачке.

Највише пажње изазивају Нацрт закона о измјенама и допунама Изборног закона РС на приједлог народног посланика Игора Радојичића, те Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС о ревизији финансијских извјештаја Инвестиционо-развојне банке РС, које су предвиђене као 17. и 23. тачка дневног реда новог засједања.

Како се дискусије све чешће удаљавају од актуелне тачке дневног реда, предвиђено је да завршни дио 33. и 34. сједнице трају цијелих осам дана - ову и наредну седмицу, најдуже до четвртка, 12. новембра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog