Društvo

Сједница Представничког дома: Није прошла иницијатива о смањењу плата

САРАЈЕВО - Иницијатива посланика СДП Дениса Бећировића да се на данашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ разматра приједлог закључака о смањењу плата и накнада посланицима и делегатима у Парламентарној скупштини БиХ, није добила потребну већину гласова и упућена је Колегијуму овог дома на усаглашавање.


Приједлогом Бећировићевих закључака било је предвиђено смањење плата за 30 одсто посланицима и делегатима у сталном радном односу, а свим посланицима и делегатима посланички паушал био би смањен за 50 одсто.

Бећировић је предлагач и закључака о укидању накнада посланицима и делегатима за регрес, учење страних језика, дневница за путовања у иностранство и учешће у свим парламентарним комисијама.

Према усвојеном дневном реду, Представнички дом разматраће Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку БиХ, којим се Суду БиХ омогућава да мање сложене предмете ратних злочина препусти суду на чијем подручју је почињено кривично дјело.

Посланици ће разматрати и Приједлог закона о општој безбједности производа, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о надзору над тржиштем БиХ.

У првом читању пред Представничким домом наћи ће се већи број законских приједлога, међу којима и Приједлог закона о дувану БиХ, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Јавном радиотелевизијском систему БиХ.

Представнички дом данас би требало да донесе одлуку и о Пословнику о раду независног одбора, као независног тијела полицијске структуре БиХ, чије је усвајање услов за приступање избору руководилаца у полицијским агенцијама БиХ за позиције којима су истекли мандати.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog