Društvo

Врховни суд РС укинуо рјешење о пуштању Рајка Савића

ДОБОЈ - Врховни суд Републике Српске укинуо је рјешење Окружног суда у Добоју о пуштању из притвора Рајка Савића (47) који је оптужен за убиство предсједника Општинског одбора СДС Бранислава Гарића, објављено је на сајту добојског Окружног суда.


Врховни суда РС уважио је жалбу окружног тужиоца у Добоју Горана Рубила на рјешење Окружног суда којим је Савићу укинут притвор, па је предмет враћен Окружном суду на поновно одлучивање.

Окружни суд је укинуо притвор Савићу 19. октобра и изрекао му мјеру забране напуштања Добоја, РС и БиХ без претходног одобрења суда, а привремено су му одузете путне исправе - пасош и лична карта, као и возачка дозвола.

Савићу је, такође, изречена мјера забране издавања нових путних исправа од надлежних органа у оквиру БиХ, као и забрана промјене пребивалишта без претходног одобрења суда.

Према наводима оптужнице, Савић је убиство Гарића извршио 26. априла око 13.15 часова у просторијама Општинског одбора СДС у Добоју, пуцањем са пет метака из пиштоља "берета 9000 С", калибра девет милиметара.

Гарић је задобио прострелне и устрелне повреде грудног коша и лијеве руке, усљед чега је искрварио и преминуо на лицу мјеста.

Према распореду судских расправа заказаних у Окружном суду у Добоју главни претрес оптуженом Рајку Савићу биће одржан 20. новембра са почетком у 8.00 часова.

Рајко Савић је директор грађевинске фирме "Грађ-промет" из Добоја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog