Društvo

Акција ''Градина 3'': Ухапшено 35 лица

БАЊА ЛУКА - У акцији кодног назива "Градина три" данас је ухапшено 35 лица осумњичених за организовани криминал, злоупотребу дрога и недозвољено држање оружја, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо.


"До сада је претресено 70 локација у РС, Федерацији БиХ и Брчко дистрикту, а предузете су мјере против више од 60 лица", рекао је Чађо новинарима у Бањој Луци.

Заплијењено је седам килограма сканка, по 100 грама хероина и спида, 200 комада екстазија и више специјалних вага са траговима дрога, те већа количина аутоматског оружја, екслпозива, муниције, ручних бомби и пиштоља.

"Ова акција је само још једна од потврда да припадици МУП РС веома систематично и упорно проводе ове активности и показатељ да веома одговорно и професионално раде свој посао и тако ће наставити и у будућности", рекао је Чађо.

Заплијењена је и већа количина новца за који се сумња да потиче из извршења кривичних дјела, већи број телефона, телефонских бројева и сим картица.

Акција "Градина три" почела је ноћас и још је у току, а ријеч је о наставку прошлогодишњих акција "Градина један" и "Градина два".

Координише је Специјално тужилаштво РС у сарадњи са Окружним тужилаштвом Добој, а учествују Управа крим-полиције МУП РС, Јединица специјалне полиције, центри јавне безбједности Бања Лука, Добој, Бијељина и Источно Сарајево, Федерална управа полиције, кантонални МУП-ови и полиција Брчко дистрикта

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog