Društvo

Пројект УНИЦЕФ-а: Најбољи почетак за свако дијете

БАЊА ЛУКА - Акција под називом „Уложите у себе, помозите другима!" реализује се у периоду од 1. новембра до 31. децембра 2009. године. Компанија м:тел се у складу са стратегијом друштвено одговорног пословања укључила у пројекат УНИЦЕФ-а „Најбољи почетак за свако дијете". Овој акцији се придружује и Фронтал.РС, те преносимо саопштење издато тим поводом, у нади да ће цијело друштво схватити значај развоја дјетета у најранијем периоду:


Како би и најугроженије групе дјеце у нашој земљи оствариле право на оптималан раст и развој, УНИЦЕФ је са партнерима и водећим стручњацима из домена раног развоја дјеце, у оквиру пројекта „Најбољи почетак за свако дијете" осмислио бројне концепте подршке и едукације, како за родитеље, старатеље, тако и за предшколске одгајатеље, педагоге, здравствене и социјалне раднике и све оне који у првим годинама живота дјеце играју важну улогу.

 

 

Планирано је да се у оквиру пројекта у цијелој земљи покрену Интегрисани центри раног дјечијег раста и развоја, који ће дјеци и родитељима пружати бесплатне услуге: едукацију младих и будућих родитеља, рад с родитељима ризичне дјеце, рану детекцију развојних сметњи и рану интервенцију, учење и игру. Тако ће и дјеца из најугроженијих категорија добити прилику за најбољи почетак. Свака општина у БиХ би требала имати један такав центар. УНИЦЕФ тренутно располаже средствима за покретање само 4 центра, а у Босни и Херцеговини има 146 општина.

Истраживања показују, да се једна марка уложена у рано дјетињство, враћа као 8 марака друштву. Стога ће ваш позив вриједити 8 пута више.

Позивамо вас да помогнете дјеци да остваре своја права и квалитетније одрастају. Позивом на број 1412 донирате УНИЦЕФ са 1 КМ, како би свако дијете у БиХ имало љепши почетак живота. Ако сте ви међу мало оних који имају много, сјетите се да је много оних који имају мало.

Уложите у себе, помозите другима!

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog