Politika

Ђокић: Крсмановићево залагање за унитарну БиХ је у супротности са статутом

БАЊА ЛУКА - Предсједник Социјалистиче партије, Петар Ђокић, изразио је увјерење да ће на конгресу странке 14. новембра, када ће бити изабран предсједник и остали органи странке, побиједити политика која ће наставити да афирмише и брани интересе Републике Српске.


Општинске организације предложиле су седам кандидата, а сутра на сједници у Бањој Луци Главни одбор изјасниће се о кандидатурама. Један од кандидата и актуелни предсједник странке, који је рекао да може и у наредном мандату да обезбиједи сигурност странке и стабилне прилике у РС.

Ђокић сматра да је наставак сарадња с партнерима СНСД и ДНС у будућности, правац који не би требало да има алтернативу

Ђокић сматра да је наставак сарадња с партнерима СНСД и ДНС у будућности, правац који не би требало да има алтернативу, те је изразио увјерење да ће политика ове странке заједно с партнерима из власти, наредних мјесеци бити још снажније прихваћена и подржана и да ће још дуго година бити обиљежје политике на овом простору.

Одговарајући на питање колико је реална опција да уколико на конгресу побиједи један од његових противкандидата, Здравко Крсмановић, дође до новог цијепања странке и да се један дио поново припоји СНСД, Ђокић је нагласио да је за Социјалистичку партију погубно да ма ко незадовољан одлуком конгреса, иступи из њеног чланства.

Он је нагласио да је Крсмановићево залагање за унитарну БиХ у потпуној супротности с програмом и Статутом странке и да ће таква политика бити одбачена и неће се угнијездити у Социјалистичку партију.

"Ми поштујемо да живимо у БиХ и да се БиХ може одржати као држава, али се притом мора водити рачуна да РС, њен капацитет и надлежности не смију бити доведени у питање, јер је постојање РС једнако слобода, сигурност и равноправност за српски народ у БиХ'', истакао је Ђокић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog