Politika

Пајтић прихватио примједбе СПС на статут Војводине

НОВИ САД - Предсједник Извршног вијећа Војводине Бојан Пајтић рекао је да је Извршно вијеће прихватило свих шест примједби Социјалистичке партије Србије, које је уградило у усаглашени текст статута Војводине.


"Нема ниједан разлог да посланици СПС-а на данашњем скупштинском заседању не прихвате усаглашени текст новог статута Војводине са законом о надлежностима Војводине, које је утврдило Извршно веће", рекао је Пајтић новинарима прије почетка засједања Скупштине Војводине.

Он је додао да су примједбе социјалиста биле правно-техничке природе.

"Тражили су, на пример, да у статуту стоји да је Војводина неодвојиви део Србије. Истовремено, примедба је била је да се у Статут стави и да Војводина не може отварати представништва у иностранству без сагласности Владе Србије. Те и остале примедбе смо прихватили и уградили у кориговани текст статута, па нема ниједан разлог да га социјалисти не прихвате", закључио је Пајтић.

У Новом Саду је почела сједница Скупштине Војводине, на којој ће бити расправљано о измјенама Приједлога статута Војводине и правно-техничком усаглашавању тог акта са Приједлогом закона о утврђивању надлежности Покрајине, што је предложило Извршно Вијеће Војводине.

Измјенама су предвиђене "правно-техничке" корекције 11 чланова највишег правног акта Покрајине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog